#MuzicăMotivațională Toți putem fi campioni!

Poate că nu vom ajunge la fel de cunoscuți precum Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi, George Enescu sau orice altă personalitate. Și nici nu e necesar! Fiecare dintre noi poate fi campion în domeniul lui de activitate și în viața de zi cu zi. Așa cum am citit cândva într-o carte, fiecare dintre noi are mini-olimpiada sa, situații grele pe care să le depășească, obiective pe care să le atingă zilnic. Și zilnic poate câștiga câte o mini-competiție.

Care sunt câteva secrete care ne ajută să devenim campioni în propria viață și să ne păstrăm, ca să spunem așa, titlul?

1. Dorința. Să vrem să fim campioni! Iar asta presupune să înțelegem și să ne asumăm faptul că putem fi mai sus de locul 2, că putem face o treabă foarte bună, nu doar mediocră. Acest lucru nu înseamnă că vom deveni obsedați de perfecțiune și de locul 1. În realitate, orice obsesie ne poate demotiva și ne poate stagna progresul. Important este să facem tot ce depinde de noi în fiecare situație. Atât. Dacă ai făcut tot ce a depins de tine pentru un obiectiv care merită efortul, atunci nu ai ce să regreți, poți fi mulțumit. Vorba melodiei:
https://www.youtube.com/watch?v=4nb4UHJ09SA

2. Lupta și răbdarea. Niciun obiectiv valoros nu se atinge ușor. Este important să continuăm lupta. Cu perseverență și răbdare, putem învinge obstacolele! Iar obstacolele nu sunt altceva decât oportunități de învățare, de a ne testa limitele și a le depăși. Astfel, putem considera obstacolele nu ca pe niște pietre de poticnire, ci ca pe niște rampe de lansare. Iată o melodie motivațională și în acest sens:
https://www.youtube.com/watch?v=D5NXwCELFh0

3. Colaborarea. Nu trăim singuri în societate. Și nu putem singuri să rezolvăm toate problemele. Avem nevoie de ceilalți, și ceilalți, de noi! Dacă învățăm să cerem ajutor și să fim recunoscători pentru ajutorul primit fără a pretinde perfecțiune de la nimeni, ne va fi mai ușor să colaborăm cu alții pentru a atinge obiective comune. Asta înseamnă să fim și noi prezenți cu adevărat, să observăm lupta altora și să fim dispuși să le întindem o mână, atunci când stă în puterea noastră:
https://www.youtube.com/watch?v=RYjeL0UiZqM

4. Umilința și modestia. Cu alte cuvinte, oricât de departe am ajunge în viață, să nu uităm de unde am plecat și cine ne-a ajutat să fim unde suntem. Nu suntem centrul universului și îi datorăm mult oricui a pus, fie și numai o pietricică la formarea noastră! Oricât de mult am escalada în societate, este esențial să rămânem oameni! Ne amintește Smiley:
https://www.youtube.com/watch?v=gnwlRoFoLXs

Ne place muzica. Să căutăm melodii care să ne inspire, să ne motiveze! Și să stăm departe de piesele pline de iraționalitate, care nu fac altceva decât să ne secătuiască de puteri și să ne umple, fie de negativism, fie de un pozitivism exagerat, fără nicio bază reală! Acesta este primul dintr-o serie de articole în care vă propun să testăm metoda. Sper să vă placă și să vă fie de folos ca și mie!😍

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Curajul de a renunța

TREI COPII PERICOL PUBLIC-Greșeli de educație, ADHD sau tulburare de conduită? Cum le tratăm?-