Psihologii fără diplomă

 

Azi m-am trezit cu gândul la tanti Florica și la nea Gheorghe, "psihologii" fără diplomă de absolvenți de Psihologie și nici atestat de liberă practică de la Colegiul Psihologilor din România. Păi de ce ar avea ei nevoie să se supună tuturor demersurilor ăstora birocratice? N-au nevoie, ei sunt mai experți decât experții, sunt niște superexperți! Cum de ce? Mai întrebați? Au citit tot ce le-a picat în mână (sau mă rog, în fața ochilor, pe Internet): dezvoltare personală, toate felurile de coaching, înțelepciune tibetană, chacre, au urmat cursuri de speakeri motivaționali... dar ce n-au făcut?! De toate pentru toți! Nu contează că e parapsihologie, spiritism, mama Omida... dacă zice despre psihic, o fi psihologie!
 
Acum, tanti Florica și nea Gheorghe, superexperții noștri, o consiliază pe tanti Ana, care merge la un psiholog acreditat. Cei doi îi spun că psihologul acreditat habar n-are despre ce vorbește și că problemele ei vin, de fapt, dintr-un trecut îndepărtat pe care oricum nu-l mai poate schimba, deci trebuie doar să-l accepte și, în același timp, să se revolte împotriva tuturor dușmanilor, unii dintre ei chiar membri ai familiei. Deci, tanti Ana dragă, strică-ți relațiile cu toată lumea pentru că așa zic cu toată convingerea superexperții tanti Florica și nea Gheorghe, culmea, vecinii tăi de scară!
 
Mesaj important pentru toate tănticile Florica și pentru toți nenii Gheorghe autointitulați superpsihologi: stimabililor, aveți grijă ce citiți, din ce surse citiți și, mai ales, cum înțelegeți cele citite! Lăsați să vorbească despre psihologie oameni cu studii și practică serioase în domeniu! Voi, abțineți-vă, vă rugăm! Nu mai stricați munca noastră, a celor care chiar știm să facem diferența între psihologia științifică și psihologia... aia pe care o faceți voi!  
 
Oameni buni, ascultați psihologi avizați, nu pe cei de duzină de la voi din fața blocului! Asta dacă vreți soluții reale la problemele voastre și nu căutați cu tot dinadinsul să vă creați altele! 😉 






Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Curajul de a renunța

TREI COPII PERICOL PUBLIC-Greșeli de educație, ADHD sau tulburare de conduită? Cum le tratăm?-