Antrenamentul emotiilor pozitive

Cand se gandesc la psiholog, majoritatea oamenilor il definesc ca pe o persoana care-i ajuta pe altii sa gaseasca solutii la problemele cu care se confrunta. Unii chiar confunda psihologul cu psihiatrul. Dar stiati ca exista o parte a psihologiei, numita psihologie pozitiva, care se focalizeaza pe descoperirea si antrenarea punctelor forte ale unei persoane? Despre aceasta vom vorbi azi. Vreau sa impartasesc cu voi o tehnica pe care am descoperit-o recent si sa vedem impreuna cum putem s-o folosim pentru antrenarea emotiilor pozitive.

Cand am vazut prima data acest exercitiu, mi-am amintit de exercitiile de gratitudine, acelea in care alegi in fiecare zi cinci motive pentru care esti recunoscator, le notezi si te gandesti la ele, cu obiectivul de a-ti induce o stare emotionala pozitiva. Si chiar functioneaza! Tehnica despre care vom discuta azi se gaseste aici https://vision.vointadefier.ro/en (pentru varianta in limba engleza) sau https://vision.vointadefier.ro/ro (pentru varianta in limba romana) si se bazeaza cam pe aceleasi principii: alegi 5 cuvinte care descriu cum te simti azi si, cu ele, formezi o floare (fiecare cuvant este o petala). De ce spun ca seamana cu exercitiile de gratitudine? Acesta e secretul: poti sa notezi, in dreptul fiecarui cuvant, motive specifice pentru care te simti asa! Chiar iti creaza o stare de bine!

Impartasesc cu voi floarea mea de astazi:
Productiva: am multe activitati astazi si un plan concret pentru a le realiza.
Entuziasta: pentru noua zi de viata de care pot sa ma bucur.
Increzatoare: cu privire la viitor, pentru ca stiu ca felul in care va arata el pentru mine depinde si de ceea ce fac eu azi.
Conectata: cu voi, cei care cititi postarile si doriti, la fel ca si mine, sa folositi psihologia in viata voastra.
Binecuvantata: cu o familie iubitoare, cu prieteni adevarati, cu tot ce am realizat pana acum in viata (si cu multe alte lucruri pe care nu le detaliez aici, pentru ca aceasta postare are doar scop ilustrativ, pentru ca fiecare dintre noi sa-si poata desena propria floricica). Daca facem zilnic acest exercitiu, la sfarsitul fiecarei saptamani vom avea cate un buchet frumos. Si, cel mai important, ne vom simti bine!😊💓

Comentarii

  1. Buna Cristina, multumesc pentru ca mi-ai mentionat aplicatia pe blogul tau!
    Ideea din spatele ei este sa ne mutam focus-ul atentiei pe recunostinta zilnica :)
    Probleme sunt destule.
    Imi place cum ai extins ideea - sa scriem si de ce ne simtim Conectati / Binecuvantati / ...
    Daca iti in minte cateva cuvinte care ar putea fi adaugate, te rog sa imi spui.
    - Dan Munteanu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Dan! E foarte bun exercitiul, imi place mult! O sa ma gandesc si la alte cuvinte si iti scriu.

      Ștergere
  2. Drept multumire, ti-am adaugat blog-ul in lista de pe vointadefier.ro
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Cristina, am facut o mica schimbare la aplicatie ca sa poti alege si cuvinte in limba engleza (care e optiunea implicita acum).
    Drept urmare, daca vrei sa iti arate cuvintele in lb romana, te rog sa modifici adresa aplicatiei sa fie ca mai jos:

    https://vision.vointadefier.ro/ro

    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc, Dan! Am modificat in text, trecand ambele link-uri. Apropo, mai am cateva idei de cuvinte:abordabil, amabil, empatic, rational, constiincios, sincer. Apoi, daca si tie ti se pare practic, cred ca ar fi interesant sa mai creezi un exercitiu,in care sa se poata alege, de exemplu, 5 calitati care te definesc. Personal, am intalnit multi oameni care stiu sa-si enumere o multime de defecte, dar, daca-i intrebi ce calitati au,nu stiu. Astfel,de exemplu,cuvantul "entuziast" ar ramane in exercitiul cu emotiile, iar cuvantul "bun" ar trece in exercitiul calitatilor, pentru ca implica mult mai mult decat o simpla emotie, e o trasatura de caracter. Ce zici?

      Ștergere
  4. Hello Cristina, o sa adaug cuvintele in aplicatie. E buna ideea cu cele 5 calitati care te definesc. Sa vad daca pot modifica Vision sau fac alta aplicatie, inca nu stiu. Nu promit nimic deocamdata, sunt prins cu alte proiecte, si Vision e doar asa un mini hobby, lucrez la ea cand mai am chef si timp. Dar foarte bune sugestiile, multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

TREI COPII PERICOL PUBLIC-Greșeli de educație, ADHD sau tulburare de conduită? Cum le tratăm?-

Curajul de a renunța