Viața ca o înghețată sau cum să facem față îngrijorărilor

Vară, soare, cald... Vrem să ne răcorim și cumpărăm o înghețată. Prin diferitele arome și culori, ne cucerește pe toți, mici și mari. Și niciunul dintre noi nu se gândește că înghețata se va termina până la urmă. Altminteri, nimeni nu ar mai mânca înghețată, nu-i așa? Din contră, o savurăm cu bucurie. Atât timp cât dovedim moderație, nu este nicio problemă. La fel și cu viața: să ne bucurăm de ea fără să ne îngrijorăm peste măsură.

Este normal și benefic să fim preocupați de diverse aspecte ale vieții. Acest lucru ne motivează pentru acțiune. Dar dacă îngrijorarea persistă și este atât de puternică încât ne împiedică să ne bucurăm de viață, ce putem face?

1. Identificăm ceea ce poate fi schimbat în rutina noastră, în stilul de viață, în modul de relaționare cu ceilalți etc. și facem, treptat, modificările necesare pentru a ne îmbunătăți calitatea vieții.
2. Acceptăm ceea ce nu stă în puterea noastră să schimbăm și învățăm să tolerăm faptul că nu putem controla fiecare detaliu din viață, renunțând la nevoia excesivă de control.
3. Reinterpretăm optimist-realist situația, privind partea bună și învățând din ceea ce ni s-a întâmplat.
4. Ne bucurăm de înghețata noastră numită Viață așa cum este ea, cu bune și cu rele. Imperfectă și, în același timp, minunată!
5. Dacă îngrijorările persistă, ne adresăm unui psiholog. Împreună vom identifica problemele și vom găsi cele mai potrivite strategii, adaptate situației personale, pentru a le face față.

Viața e un dar de valoare inestimabilă! Să o prețuim și să avem grijă de ea!💝


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Curajul de a renunța

TREI COPII PERICOL PUBLIC-Greșeli de educație, ADHD sau tulburare de conduită? Cum le tratăm?-